Als je zelf een website hebt, of je publiceert teksten op de blog van een andere persoon, dan doe je er goed aan om in elke tekst minstens 1 foto of figuur te plaatsen. Ook hieraan hechten zoekmachines veel belang. Dit betekent dus dat Google ook rekening houdt met de figuren die in je tekst staan.

Foto’s of figuren: wat belangrijk is

Foto invoegenWanneer je foto’s of figuren gaat invoegen, moet je met enkele zaken rekening houden. Hierbij is het onder andere belangrijk dat de bestandsnaam van je foto begint met het zoekwoord in je tekst. Op die manier kan je de positie van je tekst met dit zoekwoord in de verschillende zoekmachines verhogen. Vervolgens moet je rekening houden met het eigendomsrecht van de foto. Je mag niet zomaar een foto van een website of van Google plukken. Voordat je een foto of een figuur gaat gebruiken, moet je dus eerst de copyright ervan controleren. Foto’s en figuren die een copyright bevatten, moeten aangekocht worden. Een website waar je mooie en goede foto’s en illustraties kan aankopen, is nl.fotolia.com. Buiten deze website bestaan er nog heel wat andere websites waar je foto’s en figuren kan aankopen. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen foto’s te gebruiken. Op die manier hoef je geen foto’s aan te kopen en moet je ook niet controleren of de foto’s een copyright bevatten. Tevens bestaan er websites waar je gratis foto’s kan downloaden, zoals bijvoorbeeld pixabay.com.

Op deze webpagina heb ik aan de rechterkant een figuur ingevoerd. Ik heb als zoekwoord “foto” gekozen. Daarom heb ik mijn foto opgeslagen als “Foto-invoegen.jpg”. De bestandsnaam van mijn foto start met mijn zoekwoord, hetgeen ontzettend belangrijk is. Vervolgens heb ik als alt-titel gekozen voor “Foto invoegen”. Opnieuw start mijn titel met mijn zoekwoord.

Foto’s of figuren: voor jezelf, voor zoekmachines of voor klanten

Wanneer je jouw eigen website bezit, moet je dus foto’s of figuren invoegen. Foto’s en figuren zijn erg aantrekkelijk voor je bezoekers, maar ook zijn ze voor de zoekmachines van groot belang. Als je echter enkel teksten schrijft voor klanten, hoef je dus geen rekening te houden met foto’s of figuren. Wel kan je foto’s toevoegen als extra service, waarvoor je dan ook een extra bedrag aanrekent. Dit kan je overleggen met de klanten waarvoor je SEO teksten schrijft.