Het gebruik van titels is heel belangrijk tijdens het schrijven van SEO teksten. Zoekmachines zoals Google houden veel rekening met het gebruik van goede SEO titels. Je positie in Google kan daarom mede bepaald worden door het gebruik en de opbouw van je titels.

Goede SEO titels: welke zijn nodig?

Een SEO tekst moet volgende titels bevatten:

  • exact 1 hoofdtitel
    • deze titel wordt in de code van een website weergegeven als “heading 1” of <h1> (in MS Word staat dit gekend als Kop 1)
  • minstens 1 ondertitel 1
    • deze ondertitel wordt in de code van een website gebruikt als “heading 2” of <h2> (in MS Word staat dit gekend als Kop 2)
  • minstens 1 ondertitel 2
    • deze ondertitel wordt in de code van een website gebruikt als “heading 3” of <h3> (in MS Word staat dit gekend als Kop 3)

Goede SEO titels: voorbeeld

Op het internet zijn heel wat voorbeelden te zien omtrent HTML-titels (<h1>, <h2> en <h3>). Onder andere bij WebThings zie je een voorbeeld van de integratie van headings in een tekst. Via de bovenstaande URL zie je volgende afbeelding:

Goede SEO titels

Ook al zie je dat er 6 headings beschikbaar zijn, toch moet je voor de optimalisatie slechts 3 van deze headings gebruiken: exact 1 keer kop 1, minstens 1 keer kop 2 en minstens 1 keer kop 3. Wanneer je het SEO e-boek aankoopt, staat er een voorbeeld in het boek zelf beschreven.

Goede SEO titels: MS Word

Wanneer je de teksten niet zelf moet integreren op een website, is de kennis van bovenstaande headings niet nodig. In dat geval kan je de geschreven teksten gewoon in MS Word bepalen. Als je echter weinig kennis hebt van MS Word, kan je online heel wat cursussen vinden. Afhankelijk van de Office-versie die je gebruikt, kan je jouw zoekterm in Google aanpassen. Gebruik je bijvoorbeeld Office 365, dan kan je zoeken naar “online cursus Word 365”. Gebruik je bijvoorbeeld Office 2015? Dan voer je beter “online cursus Word 2015 in”. Het invoeren van de juiste Office-versie is erg belangrijk, want de manier van werken is voor sommige opties verschillend.