Het is goed mogelijk dat je heel graag teksten schrijft, maar dat je te weinig inspiratie hebt. Voor dit probleem bestaan er verschillende oplossingen. In dit artikel ontdek je de belangrijkste hulpmiddelen om teksten te schrijven.

Hulpmiddelen: teksten vertalen

Hulpmiddelen vertalenEen eerste oplossing is het vertalen van een tekst. Het internet staat boordevol teksten in allerlei talen. Het aantal websites met interessante artikels valt niet meer te tellen. Je hoeft dus enkel een artikel te zoeken in een andere taal. Vervolgens vertaal je de tekst. Dit kan bijvoorbeeld via websites zoals de Bing Vertaler of via de Google Vertaler. Voor het vertalen van slechts 1 woord, kan je surfen naar Vertalen.nu.

Nadat je een tekst vertaald hebt, moet je deze verbeteren. Online vertaalmachines zijn nooit perfect, daarom moet de vertaalde tekst herschreven worden. De delen uit de tekst die niet interessant zijn, verwijder je. Indien ze wel nuttig zijn voor jouw artikel, kan je ze gebruiken. Als je te weinig tekst overhoudt, zoek je gewoon een nieuw artikel waarmee je jouw huidige tekst kan vervolledigen.

Hulpmiddelen: tijdschriften

De volgende oplossing die je kan gebruiken, zijn tijdschriften. In elk tijdschrift staan interessante artikels. Deze kan je gebruiken om inspiratie op te doen. Let hierbij wel op dat je een tekst nooit zomaar overneemt. Het is dus verboden om een tekst gewoon over te typen! De auteur van de tekst is hiermee niet tevreden, maar ook straffen zoekmachines dit af. Als Google ontdekt dat jij zomaar teksten kopieert en deze identiek op een website plakt, wordt dit afgestraft door een veel lagere ranking en krijg je dus ook minder bezoekers.

Hulpmiddelen: bibliotheek

Indien je zelf geen boeken of tijdschriften in huis hebt, kan je gewoon naar de bibliotheek gaan. Dit is de ideale bron voor het vinden van de beste boeken en dus ook de beste informatie!