Als je teksten schrijft voor jouw eigen website, moet je in elke tekst minstens 1 hyperlink publiceren. De verschillende zoekmachines vinden het belangrijk dat je van de ene website naar de andere kan doorklikken. Op die manier blijft het internet 1 geheel.

Externe links toevoegen: voorbeeld

In mijn voorbeeldtekst in de figuur die volgt, heb ik een link verwerkt naar de pagina op Wikipedia, omtrent de Zwitserse Witte Herder. Natuurlijk moet het woord waar de link achter zit gerelateerd zijn aan de website waarnaar je verwijst. Echter moet je opletten dat je niet exact hetzelfde zoekwoord gebruikt als het zoekwoord dat jij voor je tekst gekozen hebt. Mijn hyperlink ziet er als volgt uit:

Hyperlink toevoegen Witte Herder

Door te klikken op de tekst “Zwitserse Witte Herder”, ga je naar volgende pagina op Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwitserse_witte_herder. De tekst waarop je klikt (Zwitserse Witte Herder), is niet helemaal hetzelfde als het gekozen zoekwoord van mijn tekst (Witte Herder). Echter kan je gelijk welke tekst gebruiken om een link op te plaatsen. Je zou dus bijvoorbeeld ook een link kunnen plaatsen op “hondenras”, of op het woord “benaming”.

Zorg ervoor dat de bezoeker op je website blijft!

Indien je een link plaatst, moet je de website laten openen in een nieuw venster. Op die manier blijft jouw website in de browser van de bezoeker geopend als hij op de hyperlink klikt en verlaat hij jouw website dus niet. Dat is een hele belangrijke tip om zeker te onthouden!