Dit gedeelte van de cursus SEO teksten schrijven is erg simpel, maar mag in geen geval vergeten worden! Het gaat, zoals de titel het al zegt, over teksten nalezen. Wat je namelijk nooit mag doen, is je teksten naar de klant doorsturen zonder dat je deze nagelezen hebt. Het is goed mogelijk dat je ergens een woord, een letter, een leesteken, enzovoort, vergeten bent. Niets is zo onprofessioneel als een tekst die vol fouten staat. Jouw klanten kunnen hier mogelijk op afhaken, met als gevolg dat jij deze klanten verliest. Dat is natuurlijk de bedoeling niet!

Teksten nalezenTeksten nalezen: ook voor jezelf

Wanneer je teksten schrijft voor je eigen website, lees je jouw teksten ook beter na. Bezoekers van je website die een tekst lezen met fouten, zullen je website snel verlaten. Dat is de bedoeling natuurlijk niet, want iedereen wilt natuurlijk dat zijn bezoekers zo lang mogelijk op de website blijven. Op het internet circuleren tevens heel wat mensen die op zoek gaan naar onprofessionele websites die boordevol fouten staan. Vervolgens plaatsen deze mensen negatieve commentaren op het internet en zullen sommige mensen een negatief beeld van jouw website, of van jouw beroep, krijgen.

Teksten nalezen en nadien publiceren

Je tekst voor je eigen website nalezen, doe je het beste voordat je deze tekst gepubliceerd hebt. Als je jouw tekst publiceert, is het mogelijk dat Google, of andere zoekmachines, hem meteen indexeren. Wanneer je jouw fouten pas nadien verbetert, weet je niet wanneer Google jouw tekst opnieuw indexeert. In dit geval is het dus mogelijk dat Google jouw fout een hele tijd blijft terugzien, ook al heb je hem verbeterd.

Als je iemand kent die goed is in teksten nalezen, kan je aan deze persoon vragen om dit werk voor jou te doen. Misschien lees jij over je eigen fouten over!