Misschien stel je jezelf wel de vraag waarom ik deze website SEO teksten schrijven gemaakt heb, boordevol nuttige informatie. Zelf heb ik al zeer vaak teksten geschreven. Aangezien het aantal opdrachten steeds groter wordt, is het niet meer haalbaar om voor iedereen teksten te schrijven en moet ik geregeld opdrachten annuleren. Dit vind ik zelf heel jammer en daarom wil ik mijn kennis delen met andere personen die er ook van houden om teksten te schrijven.

Website SEO teksten schrijven: ervaring

Website SEO teksten schrijvenMijn jarenlange ervaring als copywriter heeft ervoor gezorgd dat ik voldoende kennis heb opgedaan om hierover een website of cursus te maken. Ik heb in het verleden verscheidene cursussen over copywriting en SEO gevolgd, dewelke ik nadien heb uitgetest in de praktijk. Hierdoor behaal ik met mijn eigen websites zeer goede posities in Google. Mijn kennis en mijn ervaring bundel ik dus op deze website, waardoor deze site boordevol interessante informatie omtrent SEO teksten schrijven staat.

Als je heel wat informatie kent omtrent een bepaald onderwerp, dan kan je ervoor kiezen om enkel teksten te schrijven over dit onderwerp. Uiteraard is het normaal dat het ene onderwerp je beter ligt dan het andere onderwerp. Echter lees je op deze website enkele tips om informatie te verzamelen over onderwerpen waarvan je weinig kent. Panikeren omdat je te weinig kennis over een bepaald onderwerp hebt, is dus helemaal niet nodig! Er bestaan hulpmiddelen om meer informatie te verkrijgen. Wat je echter nooit mag doen, is teksten volledig kopiëren van websites of uit boeken. Het is van het allergrootste belang om unieke teksten te schrijven.

Website SEO teksten schrijven: zoekmachine optimalisatie tips

SEO betekent voluit “search engine optimization”. De vertaling hiervan is “zoekmachine optimalisatie”. SEO teksten schrijven wilt dus zeggen dat je teksten schrijft die geoptimaliseerd worden voor zoekmachines. Het feit is dat SEO teksten veel beter gevonden worden door zoekmachines, dan teksten die niet geoptimaliseerd werden. SEO teksten krijgen dus hogere posities in de verschillende zoekmachines.

De informatie op deze website wordt zo eenvoudig mogelijk uitgelegd, zodat een echte leek ook SEO schrijver kan worden. Waar dit nodig is, zal mijn uitleg via een voorbeeld verduidelijkt worden. Indien er toch iets niet duidelijk is, of je zelf vindt dat het op een andere manier beter is, dan mag je mij steeds een bericht sturen via het contactformulier. Let wel op dat dit geschreven werd door een Belgische tekstschrijver, aangezien Nederlandse tekstschrijvers vaak andere woorden gebruiken, of een andere zinsbouw hanteren.